火学网学员服务电话:400-882-1988
上海在职研考试网

2015年在职MBA联考英语阅读理解练习题

作者:火学在职研究生  发布时间:2014-10-08  来源:上海在职研网

  相信很多考生已经开始着手准备2015年MBA联考的相关复习工作,火学在职研究生招生信息网为大家准备了MBA联考英语阅读理解的复习资料,希望可以帮助到考生。

  MBA联考英语阅读理解试题:

  Desperately short of living space and dangerously prone to flooding, the Netherlands plans to start building homes, businesses and even roads on water.

  With nearly a third of the country already covered by water and half of its land mass below sea level and constantly under threat from rising waters, the authorities believe that floating communities may well be the future.

  Six prototype wooden and aluminum floating houses are already attached to something off Amsterdam, and at least a further 100 are planned on the same estate, called Ijburg.

  “Everybody asks why didn’t we do this kind of thing before,” said Gijsbert Van der Woerdt, director of the firm responsible for promoting the concept. “After Bangladesh we’re the most densely populated country in the world. Building space is scarce and government studies show that we’ll need to double the space available to us in the coming years to meet all our needs.”

  Before being placed on the water and moved into position by tugboats(拖船),the hou­ses are built on land atop concrete flat-bottomed boats, which encase giant lumps of polystyrene (聚苯乙烯)reinforced with steel. The flat-bottomed boats are said to be unsinkable and are anchored by underwater cables. The floating roads apply the same technology.

  The concept is proving popular with the Dutch. “The waiting list for such homes, which will cost between euros 200,000,500,000 to buy, runs to 5,000 names,” claims Van der Woerdt.

  With much of the country given over to market gardening and the intensive cultivation of flowers, planners have also come up with designs for floating greenhouses designed so that the water beneath them irrigates the plants and controls the temperature inside.

  A pilot project, covering 50 hectares of flooded land near Amsterdam’s Schiphol airport, is planned for 2005.

  The opportunities for innovative developers look promising. “We have 10 projects in the pipeline — floating villages and cities complete with offices, shops and restaurants,” Van der Woerdt said.

  1. The Netherlands plans to start building floating communities on water because______.

  A.most parts of the country are covered by water

  B.the country is constantly threatened by floods

  C.it will promote the cultivation of flowers

  D.people think it better to live on water

  2. By citing “Everyone asks why didn’t we do this kind of thing before”, the author wants to tell us that______.

  A.building floating communities is a very good idea

  B.the director of the firm didn’t want to answer the question

  C.the Netherlands should follow the example of Bangladesh

  D.people are not satisfied with the government’s work

  3. The floating houses will be______.

  A.reinforced with steel

  B.made of concrete

  C.constructed in water

  D.built on boats

  4. According to the author, the floating communities on water______.

  A.can promote market gardening

  B.are beyond the reach of most Dutch people

  C.will increase the cost of gardening

  D.will be very popular by the year of 2005

  5. “10 projects in the pipeline” in the last paragraph means______.

  A.“10 pipelines to provide gas”

  B.“10 companies to lay the pipelines”

  C.“10 floating houses to be built on water”

  D.“10 building projects planned and started”

  

        答案解析:

  1. B。通过文章的第一句可知,由于生存空间的减少和洪水的威胁,荷兰才决定在水上建造家园、楼房甚至马路。故答案为B。

  2. A。从第四段中可以看出,作者引用这句话主要是为了说明这是一个好主意。故答案为A。

  3. D。从第五段的“…the hou­ses are built on land atop concrete flat-bottomed boats…”可知,漂浮的房子建在平底船上。故答案为D。

  4. A。倒数第三段告诉我们“水上的漂浮社区将会促进园艺市场”。故答案为A。

  5. D。in the pipeline是一个词组,表示“在进行中”。故答案为D。

 

 

读在职研究生,有哪些专业和学校可供选择,你比较过吗?

火学的优势8年招生推荐经验,20余招生专业与合作院校,3000余人就读;

火学的服务:免费按专业、按院校推荐,预约到校咨询,试听与详细情况介绍等;

考试的分类:10月联考、同等学力申硕、1MPA/MBA联考、自主考试等;

课程的分类:在职硕士、在职博士、MPAMBA国际MBA中外合作硕士;

火学的电话:400-882-1988  021-51079151   在职研招生网址》》》

 

火学在职研究生招生网简介

    火学在职研究生招生网专注于在职硕士、在职博士、MPAMBA、国际MBA、中外合作硕士及进修班、高研班等高校项目的合作与招生工作,为学员的提供优质的选择咨询与指导服务,在职研究生咨询报名电话:021-51079151

 

 

更多上海在职研究生信息请访问:上海在职研究生网 工程硕士网 简章汇总 在职研论坛
上海在职研究生报名咨询电话:021-51860017
课程搜索:
免责声明
① 由于各方面情况不断调整与变化,火学网所提供的所有考试信息仅供参考,请考生以权威部门公布的正式信息为准。
② 本站注明稿件来源为其他媒体的文/图等稿件均为转载稿,本站转载出于非商业性的教育和科研之目的,并不意味着 赞同其观点或证实其内容的真实性。如转载稿涉及版权等问题,请作者在两周内速来电或来函联系。
③ 凡本站注明“稿件来源:火学网”的所有文字、图片和音视频稿件,版权均属本网所有,任何媒体、网站或个 人未经本网协议授权不得转载、链接、转贴或以其他方式复制发表。已经本站协议授权的媒体、网站,在下载使用时必 须注明“稿件来源:火学网”,违者本站将依法追究责任。
上海华东理工大学在职研究生
在职研究生
火学网微博